lørdag den 21. februar 2015

Nyt fra spegepølsefronten

Tjah, bum, bum, bum...

Pølsen ser flot ud, men er lige lidt for
socialdemokratisk. Den mangler lidt modning,
lidt krydderier og lidt røg.
Nu kunne jeg ikke styre mig længere...

For nøjagtig en måned siden lavede en omgang spegepølser, som blev hængt til modning i brændeskurret. Efter en uge i tørreskabet, kom de i røgeovnen til to gange tolv timers røg, og siden har de hængt i værkstedet over høvlebænken, hvor der er dejligt tørt og køligt.

Den seneste uges tid er de begyndt at blive hårde og virke færdige. Så nu kunne jeg altså ikke styre mig længere. Der skulle altså smages på herlighederne.

Det skete fredag aften. Med stor spænding delte jeg en lille spegepølse på midten... Var den skærefast og i det hele taget fast i konsistensen?

Det så ikke så ringe ud, men helt inde i midten var den nu lidt løs i det. Så det var nok lige tidligt, at jeg begyndte at smage på sagerne. Jeg tror, at pølserne lige skal have fred et par uger mere, før de er færdigmodnet.

Smagen var der ikke noget i vejen med. Men det var heller ikke noget, der rykkede for alvor. Sådan lidt tjah, bum, bum, bum... - som Niels Helveg Petersen sagde en gang.

Jeg er bange for, at jeg måske har været lidt for tilbageholdende med krydderierne - hvidløg især - og så tror jeg, at den godt kan tåle lidt mere røg.

Krydderierne kan jeg ikke gøre noget ved. Til gengæld tror jeg, at jeg vil lave et lille forsøg og give lidt mere røg. I løbet af ugen skal jeg alligevel i gang med at røge et par laks - og så kan jeg jo prøve mig lidt frem med en af spegepølserne.

Ingen kommentarer: