søndag den 22. februar 2015

En dag i skoven

Ud i naturen

Timber...
Sydøst for Aalborg nær Ferslev ligger Flamstedcentret - en stor KFUM hytte i et dejligt kuperet skovlandskab, der er en herlig ramme for alskens spejderi.

Så er grundstenen - altså den første pæl - banket i jorden.
Hytten vedligeholdes af en flok aktive senior-KFUM'ere, som kalder sig Flammerne. I weekenden havde Niels Erik - min gruppeleder i Sct. Georgsgildet - og jeg lovet at hjælpe til med at lave et såkaldt naturhegn på grunden.

Det var en god lejlighed til at komme ud i det fri, mens det endnu er for tidligt at gå i haven. Så vi mødtes seks mand høj lørdag morgen klar til at gå i gang med opgaven.

Først skulle der fældes nogle gamle træer, der stod i vejen. Grene og toppe var samtidig en del af byggematerialet til det nye hegn, så det var en arbejdsgang med god mening i.

Træerne blev fældet af Andreas, der er uddannet skovtekniker. Som altid blev jeg dybt fascineret af at se en rigtig fagmand arbejde. Det er spændende og lærerigt - og jeg fik da også et par tiltrængte staldfiduser med hjem til næste gang, jeg skal ud med motorsaven.

Arbejdet gik forholdsvist hurtigt fra hånden, og allerede ud på eftermiddagen kunne vi se konturerne af det færdige arbejde. Det blev på stedet døbt Sct. Georgshegnet som en hilsen til Niels Erik og undertegnede.

Forresten benyttede jeg lejligheden til at negle et stort stykke svunget egetræ fra et stød med hjem. Det skal blive til et rigtigt vikinge-dragehovede på gavlen af min bålhytte. Den sag vender jeg tilbage til senere.

Tak til Flammerne for en herlig dag i skoven.
Det færdige resultat - et vaskeægte naturhegn.
En ægte fagmand på vej mod toppen...
Egetræet på vej til evigheden. Stubstykket fik
 jeg med hjem til et dragehoved til bålhuset.

Ingen kommentarer: