lørdag den 28. februar 2015

Gryderetten er sat

Gedigen firsermad på menuen

Bunden blev lagt med lakseroulade. 
For en gangs skyld er Dovregubben foran
 kameraet. Der er serveret - værs'god og spis.
Ølands blomsterflor af erantis og vintergækker er i forårshumør - og det samme var Sildelauget på februarmødet på månedens næstsidste dag.

Fremmødet var eksorbitant på denne fredag, hvor foråret for alvor slog til - og stemningen lige så. Der blev grinet og kokkereret. Der blev rodet og regeret. Der blev prøvesmagt og vurderet. Der blev snakket og spist.

Aftenens menu var lagt i hænderne på Sep. Som altid er han garant for god, gedigen firsermad, og han svigtede ikke forventningerne.

Vi lagde ud med lakseroulade, så mørbradgryde med rodfrugter og på toppen af det hele trikoloreis med chokoladestænger.

Aftenens højdepunkt var helt bestemt opvasken. For vi kunne med stolthed indvie medborgerhusets nye opvaskemaskine. Med stolthed for i al ubeskedenhed er den flotte maskine nemlig en gave fra Sildelauget - muliggjort gennem et beskedent overskud på massivt druk og skørlevned.
Vi har det jo godt i medborgerhuset, så en ny opvaskemaskine - som vi jo selv nyder godt af - er en beskeden tak for mange gode timer.

Sovsens venner slår til igen.
Stemningen var så god og afslappet på denne herlige aften, at der også blev tid til et lille fotokursus til Jesper Krage, der lige skulle prøve bloggerens kamera. Han ville ikke rigtig høre efter, når jeg forsøgte at formidle belysningskunsten - og jeg har her til morgen slettet adskillige kulsorte billeder. Heldigvis har vi Photoshop, så et enkelt brugbart billede blev det da også til, så det er baggrunden for, at jeg for en gangs skyld selv optræder på et af aftenens fotos.

Afslutningsceremonien blev også en ren fornøjelse. Siden sidst er gehøret mærkbart forbedret, og alle kunne synge med på Ølandssangen takket være vores nye dækkeservietter, hvorpå sangen kan læses, hvis hukommelsen er svag.

Således ladet op kunne vi gå hjem i den klare nattehimmel vel vidende, at nu venter forårets store tørn i haven.
Sildelaugets nye dækkeservietter. Klik for forstørrelse.
Hovedretten var mørbradgryde med masser af cocktailpølser,
 fløde og bacon - og den slags tager god mad jo aldrig skade af.
I følge Sep var desserten Hannes ide, men det skal
hun nu ikke høre et ondt ord for - selv om kvindelig indblanden i
laugsanliggender normalt ikke er velset.

Ingen kommentarer: