mandag den 27. oktober 2014

Løvfaldstid

Bladene får nyt liv

Før!
Endelig - efter næsten tre uger med regn hver eneste dag fik vi en tørvejrsdag.

Det var efterhånden hårdt tiltrængt, for græsplænen trængte ærlig talt til en sidste tur med slåmaskinen inden vinteren.

Plænen havde såmænd nok klaret sig uden at blive slået, men jeg plejer at bruge plænen til at slippe af med alt det faldne løv fra den store bøg. De visne blade er en plage for mange ordensmennesker, som møjsommeligt samler bladene i sække og kører dem til genbrugspladsen.

Efter!
Det gider jeg ikke, og jeg synes i øvrigt, at det er dumt at fjerne biomasse fra parcellen.Så jeg løser ganske enkelt problemet ved at feje bladene sammen og så fordele dem over græsplænen. Så kører jeg bioklipperen igennem bladene, der bliver forvandlet til smulder i bunden af græsplænen - og foder til ormene, som kvitterer med lort i form af fint, beriget muld.

Det er det, der på moderne dansk hedder winwin. Der var så mange blade på gårdspladsen, at vi dårligt kunne gå ind ad dørene uden at slæbe blade med, så det var på høje tid at få noget gjort ved det. Og med tørvejr hele søndagen er jeg nu sluppet af med et mindre bjerg af vissent bøgeløv til græsplænens store fornøjelse.

Ingen kommentarer: