torsdag den 30. oktober 2014

Første spadestik

Gang i bålhytten

Skabsentreprenøren slår til igen.
Endelig har vi fået ordentligt efterårsvejr med kulde, tørvejr og bleg efterårssol - og i det hele taget vejr til at være ude i.

Så onsdag tog jeg første spadestik til vinterens store projekt. Denne gang gælder det en bålhytte.

Det viste sig jo i sommerens løb, at det var ganske hyggeligt med en pavillon ved udepejsen. Den blev improviseret i forbindelse med sommerens ene regnbyge, og stod så ellers resten af sommeren, indtil et voldsomt regnskyl tog livet af den en gang i september. Regnen samlede sig simpelthen på tagdugen, og vægten fik stellet til at brase sammen.

Men ideen til at overdække terrassen foran pejsen var født. Allerede i midten af oktober fik jeg materialerne fra tømmerhandelen, og har siden bare gået og ventet på opholdsvejr.

Så er jeg i gang...
Det kom onsdag, så jeg kunne tage det første spadestik sådan helt bogstaveligt. Jeg laver overdækningen som et sadeltag. Allerførste opgave var derfor at grave ud til og støbe punktfundamenter til stolpeskoene, der skal bære taget.

Jeg har lånt et pælebor af Birger, så det med spadestikket var egentlig mest af symbolsk karakter, men da den ene side skal stå i et flisebelagt underlag, blev spaden i hvert fald brugt til at lette herregårdsstenene.

Så nu er jeg i gang. Jeg håber på en hurtig byggeproces - for det kan da blive et ganske hyggeligt supplement til de kommende julefrokoster, hvis vi kan forlægge julegløggen og æbleskiverne til haven...

Ingen kommentarer: