mandag den 4. oktober 2021

To lys på et bord

Tillykke


Lørdag fejrede vi min søsters 60 års fødselsdag med en god uges forsinkelse. Men det gjorde nu ikke festen ringere, selv om søster bor i nærheden af Ringe.

Festen foregik på Fangel Kro - en af de mange landevejskroer, som Fyn er så velforsynet med. Fangel ligger i udkanten af Odense, men betragtes vistnok som en selvstændig by. Fyn er jo også så velforsynet med små landsbyer, at det kan være svært at se, hvor den ene slutter og den næste begynder.

Det blev en rigtig god dag med hyggeligt samvær - og snakken gik... Selvfølgelig især om fødselaren, som jeg kun har godt at sige om. Hun er alt det, som jeg ikke er. Omhyggelig og med sans for detaljen - og i det hele taget et ordentligt menneske med stor interesse for håndarbejde. Det sidste kan jeg ikke just prale med. Selv om jeg mener, at jeg er ret skrap til knob og tovværk, har jeg aldrig lært at strikke og hækle.

Maden var fin kromad. Først lidt torsk på spinatbund med hollandaise - rigtig hollandaise. Så kalvesteg med brune kartofler, sovs og tyttebær-syltetøj og endelig citronfromage. Den slags garanterer successen.

Så herfra skal lyde endnu et tillykke med dagen - og tak for en hyggelig fest.

Det blev en lang dag. Hjemmefra ved 8-tiden og hjemme igen kl. 21.45 med cirka 540 km på bogen. Udturen gik forholdsvist målrettet, men på hjemturen nåede vi lige at gøre Fyn ad den gamle landevej og den gamle Lillebæltsbro, inden det blev helt mørkt. Det er sådan en pæn tur.

Jeg kan ikke sige mig helt fri for at være godt brugt, da vi i mørket nærmede os Øland.

Jeg har en gammel krigsskade fra dengang, vi boede i Nordnorge. Når jeg kører i mørke og er træt, ser jeg hele tiden rensdyr i grøftekanten. Og det blev til mindst ti rensdyr på de sidste kilometer mellem Attrup og Østerby. En enkelt gang så voldsomt, at jeg var oppe at stå på bremsen - selv om jeg udmærket godt ved, at sandsynligheden for at møde et rensdyr på vore kanter er ganske lille - og det fata morganiske rensdyr var på størrelse med en elefant.

Ingen kommentarer: