tirsdag den 5. februar 2019

Jydeburger i vinternatten

Wasa Wasa 2019

Gildebrødre på post i en stille stund.
Så har jeg igen fået lov til at gå på nattesjov med spejderne - og det var som altid en stor oplevelse.

Vinderpatruljen K2 fra Brejning Efterskole
 melder klar til en ny opgave.
Intet er mere skønt end at gå rundt i skoven ved nattetide, især her om vinteren, hvor frost og sne blot er et ekstra krydderi. Det er en fornøjelse, der for mange lyder skrækindjagende; en lørdag aften bør bruges indendørs med god mad, gode vine og tant og fjas. Men tro mig - det er altså tant og fjas for mig.

Anledningen var det årlige Wasa Wasa-løb, der er en gammel tradition med 70 år på bagen. Altid første weekend i februar, hvor skoven er ekstra mørk, hvis ikke sneen lyser op, som det var tilfældet denne gang.

Snefaldet drillede flashen lidt i midnatstimen.
Jeg lagde ud sammen med gildebrødrene, der havde en post i udkanten af Gistrup, og så drog jeg ellers afsted for at lave et par billeder, som jeg skulle bruge til en pressemeddelelse.

Motiver var der nok af. Specielt på en post, hvor spejderne skulle fremstille en jydeburger med brun sovs og pommes frites - selvfølgelig over bål og spritblus. På det tidspunkt lugtede der af grillbar over det meste af Lundby Krat.

Stiftstidendes omtale tirsdag. 
Billedet er klikbart.
Men det er en stor udfordring at fotografere spejdere om natten. Først og fremmest fordi man nutildags bruger refleksveste, som nemt kan ødelægge et foto, hvis man ikke bruger håndholdt flash. Så det gjorde jeg. Også selv om man ikke kan fotografere med flash i det hele taget, når det sner. Heldigvis var snevejret hurtigt overstået.

Men det er heller ikke nemt, fordi nutidens unge er så vant til at blive fotograferet, at de ikke bare stiller sig op, men derimod gerne går ind foran fotografen, når det rigtige motiv ellers lige er der.

Men jeg fik da, hvad jeg kom efter, kunne jeg konstatere, da jeg ved firetiden gik billederne igennem på pc'en. Jeg har lavet et album med en række af billederne på min hjemmeside.

Jeg sprang morgenparaden over. Det var lidt for langt at køre til Gistrup, men fik resultatet af løbet pr. mail ved 8-tiden. Og så var det jo ellers bare med at få lavet pressemeddelelsen, som blandt andet kan læses i tirsdagens udgave af Nordjyske Stiftstidende. Desværre fik avisen ikke plads til et stort foto, men man kan jo ikke vinde hver gang.
Duften af grillbar var tyk som røgen fra et vådt lejrbål,
 da spejderne lavede jydeburgere midt om natten i Lundby Krat.

Ingen kommentarer: