torsdag den 21. februar 2019

White Russian

Belønning for vanvid

Onsdag eftermiddag blev jeg grebet af et rablende rengøringsvanvid, så hele Grønlandssalen fik en tur med salmiakvand, brun sæbe og støvsuger.

Især gik det ud over baren, der nærmest fik en såkaldt makeover - hvilket den også trængte til. Det er flere år siden, at jeg sidst har nærmet mig baren uden et glas i hånden...

Bordpladen fik en gang bivoks, barstolene blev afrenset med salmiakvand og blender, vinkøler, isspand og shaker blev vasket efter alle kunstens regler.

Og da jeg nu stod med shakeren i hånden, kunne jeg lige så godt snuppe en cocktail. Det er heller ikke så ofte, det sker. Det blev til en variant over White Russian, som jeg fandt på nettet. Jeg forstår det ikke helt, for normalt skal der mælk og kahlua i denne drink, men varianten her viste sig at være både en tørstslukker og samtidig en lidt sød sag - lige til at nippe til efter hårdt arbejde.

Jeg tog fire centiliter gin, fire centiliter Drambuie (andre triple secs som Grand Marnier eller Cointreau kan også gøre det), en sjat citronsaft, lidt sukker og en æggehvide. Aktuelt blev det en pasteuriseret æggehvide fra Bilka, men det var nu kun fordi, jeg ikke havde noget at bruge blommen til. Normalt spiser vi friske landæg her i huset - og jeg nærer ingen betænkeligheder ved at bruge en æggehvide fra et æg, der kommer frisk fra hønen.

Ingredienserne kom i shakeren med en håndfuld isterninger, og så fik det en ordentlig rystetur, inden jeg hældte det i et cocktailglas, der lige havde fået et kvarter i fryseren.

Som sagt - det smagte herligt og var en velfortjent belønning efter dette momentale anfald af vanvid.

Forresten benyttede jeg også lejligheden til at sætte et par kroge i væggen ved baren, så min nyerhvervede champagnesabel kan komme til sin ret - også når vi ikke sabler champagne.

Ingen kommentarer: