fredag den 22. februar 2019

Fed mad

Stegt ål

Før.
Egentlig hører der både øl og brændevin til, men det droppede vi, da vi torsdag flottede os med en gang stegt ål. Der var ikke noget særligt at fejre, selv om stegte ål jo også er en slags fest i sig selv.

Kartoflerne var flødestuvede, ålen blev stegt med skind på for at holde på det lækre ålefedt - og som prikken over i'et kom stegefedtet oven på de stuvede kartofler.

Det med at stege ålene med skind på, lærte jeg i sin tid af min farmor. Det kan stærkt anbefales. Skindet bliver dejligt sprødt - og så holder det som sagt på ålefedtet. Når man bider i ålestykket, er der stor risiko for 111-taller på hagen. Fedt, mand!
Efter.

2 kommentarer:

papagreenfoto sagde ...

Er af den overbevisning at AL fisk , bliver bedst stegt på skind

Jesper Hansen sagde ...

Enig...