tirsdag den 29. august 2017

Fly in

På strandtur med flyfolket

Fotografisk hole-in-one...
Fly-in samlede som sædvanligt
masser af "bolværks-piloter".
Søndag eftermiddag burde jeg nok være blevet hjemme og passet radisserne samt ikke mindst en temmelig langhåret græsplæne. Men det er ikke nemt, når man har flyspotter-genet, og der var fly-in i Blokhus.

Så ved to-tiden gav jeg pokker i græsset og kørte til Blokhus strand tids nok til at se de 19 deltagende fly gå i luften som perler på en snor.

Egentlig var der ikke noget nyt i sceneriet. Jeg har set det før, og helt ærlig var det rent fotografisk meget bedre sidste år, hvor store tordenskyer dannede en dramatisk kulisse til opvisningen. alligevel var der muligheder, for i år var det aftalt, at alle deltagerne umiddelbart efter takeoff skulle vende og lave et lowpass langs den interimistiske flystribe i strandsandet.

Trængsel i luften over Blokhus.
Et af flyene - OY-RPY - gjorde det virkelig flot, og det var lige før, tilskuerne ved bækken i Blokhus måtte dukke sig - i hvert fald set på nogle 100 meters afstand.

Det blev da også til et enkelt drømmefoto - sådan et slags fotografisk hole-in-one. Det er det øverste foto af OY-9301, der bare sad i kassen. Efterarbejde i Photoshop fuldstændigt unødvendigt, bortset fra en downsizing til netbrug.
OY-ELM blev lidt udfordret af vinden, der gik vinkelret på banen.
RPY leverede et flot lowpass...
...Så det var lige før, tilskuerne blev karseklippet.
KZ-VII er dansk flyindustris største succes.
Læs i øvrigt mere om O-619 i en anden bloghistorie.
To sekunder efter takeoff.

Ingen kommentarer: