torsdag den 24. august 2017

Rønnebærhøst

De er sure, sagde ræven


Efterhånden er rønnebær-træerne på parcellen blevet så store, at vi nu kan begynde at høste af det lidt sure og bitre bær, der er så godt til gele.

Jeg plukkede her til morgen godt halvandet kilo, der rækker rigeligt til årets produktion af rønnebær-gele og måske lidt brændevin.

Rønnebærrene er ganske rigtigt sure, som ræven sagde, men det råder vi bod på ved at give dem et par dage i fryseren. Det tager det værste af surheden, og så skal de ellers koges til saft til gele sammen med nogle af nedfaldsæblerne. Æbler indeholder pektin og på den måde håber jeg at undgå, at det bliver nødvendigt at tilsætte geleringsmiddel.

Det blev også til et halvt kilo brombær. De ryger også i fryseren til de tre kilo, der ligger der i forvejen. Brombærhøsten er nemlig forrygende i år, men desværre bliver bærrene ikke modne på samme tid, så vi plukker nogle håndfulde hver morgen og gemmer dem i fryseren. Når bærsæsonen så er forbi, bliver hele herligheden lavet til brombærsyltetøj. Det vender vi tilbage til senere på året...

Send en kommentar