Sildelauget på banen igen
Smagsprøver til Medborgerhusets gæster. |
Velkomstdrinken blev i mangel af bedre serveret i dessert-assietter... |
Traditionen foreskriver egentlig, at vi denne aften giver den fuld gas og inviterer damerne med på en opulent, kulinarisk oplevelse, men af forskellige grund passede det ikke lige ind i planerne i år.
Men fraværet af damer skulle nu ikke holde os tilbage for at køre en rigtig damemenu, som den kunne have set ud, hvis ellers kvinderne havde været med.
Så den fik alt, hvad den kunne trække med velkomstdrink og en treretters.
Lammekrone med råstegte kartofler, spidskål og urtesauce. |
Velkomstdrinken var en gang frosé, der sikkert er bloggens læsere velkendt, for det er en af skriverkarlens favoritter - og da det i øvrigt var skriverkarlen, der havde sammensat dagens menu, var det ene gamle kendinge fra det lille hus på Nørremarksvejs køkken.
Forretten var en lille fisketallerken med rimmet laks, rejer, kammuslinger, wakame-salat og senneps-aioli. Hovedretten lammekrone med råstegte kartofler, spidskåls-salat og urtesauce. Egentlig skulle der også have været skriverens hjemmelavede mint-gele, men den glemte vi i farten. Desserten var en hvid chokoladekage med hindbær-coulis.
Det blev en god aften med plads til mange dybsindigheder. Vi blev også mætte i temmelig sikker stil, da et par uforudsete afbud gjorde, at der var købt rigeligt ind til de lille og sluttede selskab.
Det kom medborgerhusets øvrige gæster til gode, for de fik da også en lille smagsprøve på velkomstdrinken og forretten - og således levede Sildelauget op til sine sociale forpligtelser på øen.
Og til dessert hvid chokoladekage med hindbær-coulis og årstidens frugter - sådan da. Jordbærsæsonen er i hvert fald slut på Øland, men butikkerne fører nu stadig de røde bær... |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar