Fra det spirituøse overdrev
|
Kim Kappel demonstrerer, hvordan skildpaddesuppen toppes med flødeskum fra dåse... |
Menuen stod på spareribs og ringriderpølser og til dessert skildpaddesuppe, da holdet bag underlejren Øen holdt afslutning sidste lørdag på Spejdernes Lejr.
|
Der grilles inden festen... |
Spareribs og ringriderpølser giver sig selv - taget selskabet og anledningen i betragtning - men skildpaddesuppen var ny for mig. Det er imidlertid endnu en variant i underskoven af spiritus blandet med slik, som der- som bekendt - eksperimenteres med ude i de små hjem.
Man tager een halv kop varm kaffe og tilsætter en af Toms berømte skildpadder. Der røres rundt i koppen til skildpadden er opløst. Så tilsættes et låg whisky og det hele toppes med lidt flødeskum. Sværere er det ikke - og dybest set er det jo ikke andet en irish coffee, hvor sukkeret er erstattet af en karamelfrø. Og det er måske lidt lettere at håndtere på feltfod og med mange deltagere...
Nu er opskriften givet videre - og så kan læserne selv forsøge sig. Det smager udmærket, men jeg vil til enhver tid foretrække en grønlandsk kaffe, hvis lejligheden byder sig...
Og så lidt trivia: Skildpadden fra Toms blev oprindeligt designet af Rasmus Klump-tegneren Vilhelm Hansen og er et mørkt chokolade-skildpaddeskjold fyldt med en creme lavet på karamel med romsmag. Den blev udviklet til at tage konkurrencen op med Galle og Jessens berømte chokoladefrøer. Siden er Galle og Jessen blevet overtaget af Toms, men skildpadden lever og har det godt på det danske marked. På årsbasis spiser vi 33 millioner Kæmpe Skildpadder og 25 millioner Mini Skildpadder. Toms skildpadder er et af de første eksempler på product placement i Danmark, idet Poul Reichardt gumler skildpadder i "De røde heste" i 1950. Skildpadden optræder også under navnet Pilskadden i Rasmus Klump.
Toms har sit navn efter stifterne Trojel og Meyer. S'et blev tilføjet for at undgå, at der stod "Tom" på slikautomaterne. Fabrikken blev grundlagt i 1924, men fik sit store gennembrud efter krigen, hvor man leverede chokolade til de amerikanske soldater i Tyskland. Det var ved den lejlighed, at fabrikken udviklede den nok så kendte Yankee Bar.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar