mandag den 22. december 2014

Julehilsen fra Grønland

Julehygge i Biffen

Grønlændere vinker altid til kameraet - til alle TV-produceres store rædsel. 
Ikinnutigiit-koret varmede op i foyeren.
Søndag aften var vi i biografen - Biffen i Aalborg. Ikke for at se film, men for at se Julehilsen fra Grønland.

Sammen med et par hundrede andre fra det grønlandske miljø i Nordjylland så vi julehilsenen, der er et af årets højdepunkter i vores lille subkultur.

For de fleste er juletiden tæt kædet sammen med familien - og da mange grønlændere har familie i Danmark og vice versa, dækker Danmarks Radio et stort behov med denne juletradition, der de seneste mange år er sendt i TV.

Som noget nyt havde Danmarks Radio rykket teltpælene, kameraerne og studieværterne til Grønland, hvor programmet blev sendt fra Grønlands Kulturhus, Katuaq, i Nuuk med indslag fra kysten.

Aftenen sluttede med Guuterput.
Også som noget nyt havde Danmarks Radio arrangeret komsammen i biografer, hvor grønlændere og grønlandsinteresserede kunne følge showet på storskærm.

I Aalborg foregik det i Biffen, der måtte tage to sale i brug til den store begivenhed. Efter showet samledes publikum fra begge sale og tog den grønlandske nationaljulesalme Guuterput en ekstra gang.

Ikke et øje var tørt.

3 kommentarer:

papagreenfoto sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
papagreenfoto sagde ...

undrer mig over at ingen " skarpe " journalister med glødende pen er faldet over Statsministerens ord " en flok alergiske unge " , knr.gl/da/tv/juulli/kalaallit-nunaanniit-juullimi-inuulluaqqussut-2014-21122014 lyt selv mellem 12:06 til 12:14 på det linkede

Jesper Hansen sagde ...

Ret skal være ret - og når sandheden skal frem, siger hun altså "energiske". Men du har ret - hun snøvler altså lidt...