torsdag den 11. december 2014

Trend er trendy

Frokostbordets glæder

Vejen til Jespers hjerte går via leverpostejen.
Trend Kro har verdensrekorden i stegt flæsk.
Egentlig skulle vi onsdag have spist frokost på Sallingsund Færgekro. Stedet anses for et af landsdelens bedre spisesteder med "high-end"-ambitioner - og det havde vi glædet os til.

Desværre blev arrangementet aflyst. Den slags sker, men nu havde vi jo sat dagen af til lidt god mad og en tur forbi kirkegården i Farsø - og derfor så vi ingen grund til at blive hjemme.

For der findes bestemt andre gode spisesteder i det rurale Nordjylland. Vi havde sat næsen op efter frokost på Hvalpsund Færgekro, hvor jeg kom en del, mens far og mor levede. Men den gik heller ikke - for der var julelukket.

Slukøret tog vi det sikre valg og vendte næsen nordover mod Trend Kro. I min ungdom kom jeg her ofte - og en gang i mellem har jeg da også snuppet en hurtig frokost på kroen.

Trend kro er et hyggeligt, lidt slidt gammelt sted - men deres
smørrebrød er spitzenklasse.
Stedet er mest kendt for stegt flæsk og persillesovs - hvilket bestemt ikke er at foragte, men ej heller "high-end". Ikke desto mindre blev den kendte spise jo forleden kåret som Danmarks nationalret.
Blandt de øvrige kandidater var der også det danske smørrebrød - og det var her, vores øjne endte, da vi studerede det upretentiøse spisekort. Fem stykker uspecificeret til 45 kroner stykket.

Det kan ikke gå galt - og gjorde det heller ikke. Serveringen var hurtig og effektiv, smørrebrødet højt belagt, fiskefileten næsten brændende varm, og osten fuldfed og kraftig.

Trend Kro lever bestemt op til niveauet hos Danmarks Smørrebrødsjomfru og -dronning Ida Daviden. Ikke en finger at sætte på arrangementet - og det vil der næppe være hos undertegnede, når den højtbelagte er med leverpostej, der jo er min livret. Garneret med friskstegt bacon og ristede champignons, rødbeder, agurk og karse.

Smørrebrød oplever i lighed med den stegte flæsk en renaissance i disse år. Forståeligt nok. Og så er det jo ganske trendy at spise i Trend.

Ingen kommentarer: