søndag den 28. december 2014

Hos barberen

En smertefuld oplevelse

Så går det løs med saks, maskine, kniv og kinesertråd.
Jeg har en forkærlighed for udenlandske frisører. Ikke alene til hverdag, hvor jeg ofte bliver klippet hos en af slagsen i Aalborg, men også når jeg ude at rejse.

Jeg benytter enhver lejlighed til at tjekke den lokale frisørkunst. Det er som regel en god oplevelse, for ude i verden er servicen som regel højere og prisen lavere, end vi kender det i Danmark.

Så det var en godt langhåret blogger, der drog til Ægypten kort før jul. Den første dag i El Gouna tjekkede jeg markedet ud for mulige frisører - og jeg faldt på stedet for en Jimi Hendrix-lignende frisør på torvet i den lille by. Tænk sig at blive klippet af Jimi Hendrix...

Desværre viste det sig, at Hendrix i udpræget grad var til kvinder - og de lokale modeller stod nærmest i kø for en behandling. Men det viste sig også, at han havde en herrefrisør ansat, som kunne tilkaldes i løbet af få minutter.

Så fredag aften sad jeg forventningsfuld i stolen. Selve klipningen af manken blev gennemført - omhyggeligt og absolut i  orden. Så kom turen til skæg, øjenbryn, ører og næse. Da vi var i Mellemøsten regnede jeg med, at han ville brænde de små hår af - for sådan foregik det i hvert fald sidste år i Tyrkiet.

Højt humør efter endt behandling. fra venstre Jimi Hendrix,
den nytrimmede blogger og barbersvenden. 
Men nej - ingen ild her. Derimod kinesertråden! Hos frisøren derhjemme havde jeg set, hvordan man fjerner en østerlandsk kvindes prægtige overskæg med et snuptag ved at rulle en kinesertråd op og ned ad huden, hvor de små hår rives op med rødder. UF...

Nu måtte jeg lægge ansigt til samme behandling til alle de små hår i tinding og omkring øjebrynene. Det gjorde altså avs. Men i Østen hører ansigtsmassage jo også med til en klipning, så jeg kom mig hurtigt. Frisøren sluttede behandlingen med kniven og gennemførte den flotteste skægtrimning, jeg nogensinde har prøvet.

Så det endte smukt og fordrageligt. Endnu en gang har jeg al mulig grund til at anbefale, at man benytter ferien til en tur til den lokale frisør.

Ingen kommentarer: