tirsdag den 9. december 2014

Et lille trin...

Årets sidste havearbejde

Dina præsenterer høstens største gulerod.
Dagen i dag bød atter på fint udendørsvejr, men også noget, der mindede om dagfrost - så haven kom pludselig i fokus.

Tulipan/morgenfruebeddet tøede aldrig op denne tirsdag.
På grund af det milde efterår har grøntsagerne fået lov at stå i jorden - for det er nu en gang der, de holder sig bedst. Men når først vi begynder at få frost i større mængder, så er det altså slut.

så i dag har vi høstet gulerødder i store mængder, ligesom selleri og de sidste rødbeder er blevet gravet op. Nu står det lunt og frostfrit i værkstedet i en flamingokasse og dækket af spaghnum, så de smagfulde rødder ikke tørrer ud.

Så er de første tagplader kommet op.
Det blev også tid til et lille nøk på bålhuset. Jeg begyndte at lægge taget, men nåede desværre ikke at blive færdig, sådan som jeg ellers havde håbet. Blandt andet blev jeg forsinket, fordi jeg fandt ud af, at jeg var nødt til at klippe ligusterhækken, så det var til at komme til tagpladerne nedefra. Alle disse uforudsete ting tager tid, men på den anden side var det også dumt at bruge tid på at klippe hækken, hvis det nu ikke havde været nødvendigt.

Men håbet om et færdigt bålhus inden jul svinder. Der er storm i luften, og de næste mange dage bliver der ikke rigtig tid til at tømmerarbejdet.

Men - Rom blev ikke bygget på en dag - og mit bålhus ej heller, så hvad er problemet? Og forresten er der store knopper i juleroserne...

Ingen kommentarer: