søndag den 16. november 2014

Persille

Landlivets lyksaligheder

Danmarks nationalkrydderurt.
Persille er en herlig ting. Ingen tvivl om det.

Og da persille indgår i nationalretten vil jeg ikke tøve med at betegne persille som vores nationale krydderurt. Franskmændene har deres hvidløg, italienerne deres oregano og danskerne altså vores persille.

Med en dejlig stor have på landet har vi normalt også rigeligt med persille - men i år har det knebet lidt. Sommerens tørke var hård ved det gamle persillebed med selvsået persille - og jeg besluttede derfor at give naturen en hjælpende hånd.

Grofthakket persille gør sig godt i sellerimosen.
Jeg har en lille mistbænk stående på terrassen uden for spisestuen. I august såede jeg den til med persille.

Så er der serveret efterårsmad. Rådyr i gryderet med
svampe og gulerødder til sellerimos med næste års persille.
Planen var - da persille er ualmindeligt langsomt voksende - at persillen skulle slå rod og være klar til næste år, sådan en slags rettidig persilleomhu.

Men på grund af det lune efterår er persillen allerede nu kommet op i en størrelse, hvor vi kan høste af den. Og hvad er meget bedre end et ordentligt skud grofthakket persille i en gang sellerimos til vildtgryden?

Så det gjorde vi altså søndag aften. Tog hul på næste års persillehøst....

Det er bestemt en af landlivets mange lyksaligheder.

Ingen kommentarer: