søndag den 2. november 2014

Åben radio

En hektisk lørdag

Radioaktivitet...
Lørdag formiddag var jeg til åbent hus på Nordjyllands Radio.

Egentlig var vejret alt for godt til indendørs sysler, men jeg er jo medlem af DR's dialogforum og havde sagt ja til en dialog med lytterne i den lokale DR-filials cafe.

Dialog blev der nu ikke så meget af. I hvert fald ikke om DR, for de fleste jeg talte med, var enten folk jeg kendte i forvejen eller som havde en kommentar til nogle af mine andre gøremål. Blandt andet kunne jeg konstatere massiv opbakning til min aversion mod sommertiden.

Nordjyder har en sund og naturlig interesse for bagværk.
Ellers var fremmødet forbløffende, det gode vejr taget i betragtning. Regionalradioen har et godt tag i nordjyderne - unge som gamle - og det understreger min helt generelle opfattelse af, at DR leger med ilden, når man laver om og fjerner populære udsendelser fra P4-fladen, som det har været tilfældet de seneste år.

Folk valfartede til udsendelsesstudiet, der transmitterede live hele formiddagen - ikke for se radiostjernerne, men for at se tromlen fra Fredagsflækken, der er DR-Nordjyllands nok bedste radioudsendelse nogensinde.

Børnene virkede beklemte, men forældre og
bedsteforældre jublede, når de kære små poder
debuterede som TV-stjerner.
Ellers trak den nordjyske radio store veksler på familieskabet med DR-TV. Mest populære aktivitet var ikke helt uventet Farsø-pigen Rikke Myrups smagsprøver fra Den Store Bagedyst, for er der noget, nordjyder går op i, så er det altså kager!

Også ungerne blev beskæftiget. Karin fra krattet lavede pandekager i solen foran huset - og i garagen kunne børnene prøve kræfter med TV-mediet under behørig instruktion af det par medarbejdere fra DR-Ultra. Ikke alle børnene virkede lige bekvemme ved den aktivitet, men curling-forældrene og og bedsteforældre jublede, når de kære små fik lyttebøfferne på.

Øjenkontakt er vigtig, når man laver TV, Har man ikke
en skammel, må man gå ned i knæ.
Nu findes der jo også en verden uden for mediernes projektører. Så ved middagstid forlod jeg DR og tog til Aalborgs centrum for at passe en post på DUKA's store løb for mini-spejderne. Desværre har jeg ingen fotos derfra.

Alt i alt en hektisk lørdag. Så det var godt at sove foran fjernsynet lørdag aften...

2 kommentarer:

ThePoulr sagde ...

For en der kun hører radio i bilen, men til gengæld opholder mig i den 9-10 timer dagligt, så deler jeg din bekymring om sendefladen

Jesper Hansen sagde ...

Hej Poul - tak for kommentaren. Også jeg opholder mig mange timer i bilen - samt selvfølgelig her på kontoret og er derfor mere eller mindre tvunget til at lytte til P4. Et andet irritationspunkt er morgenværternes småpludren - og at nyheder om DR-TV tilsyneladende er mere vigtige end nordjyske nyheder. Er du enig heri?