Vitsen gik i fisk
Kaptajn Kuller. |
Oldermanden havde meldt forfald - men var da ikke mere forfalden end at han umiddelbart inden mødet kunne opdatere sin Facebook-status med en meddelelse om, at han sad på en bierstube i Løkken.
På grund af den forfaldne var aftenens arrangement lagt i hænderne på undertegnede - og jeg havde planlagt en kullerinarisk aften over temaet "Ø-kuller på Øland.
Kuller på en bund af asparges og med ægte hollandaise. |
Således tynget af alverdens uvidenhed gik vi i gang - og lagde selvfølgelig ud med en kuller, som jeg havde skaffet. Den var godtnok lidt mager i det og løs i kødet - men det er de fleste fisk på denne årstid, hvor gydesæsonen er ved at være overstået.
Kulleren slog sig løs på en bund af sauterede grønne asparges og cherry-tomater - og det hele var overhældt med en herlig, hjemmegjort hollandaise.
Irsk stuvning. |
Til dessert ville jeg også gerne køre ø-temaet - og jeg havde derfor været på Google og fundet en opskrift på en traditionel engelsk påskedessert, som kaldes "floating islands". Der stod i opskriften, at det var noget, børn elsker - og det tror jeg, for hvis jeg skal oversætte floating islands til noget kendt, så må det blive noget i retning af mælkekogte marengs på en bund af råcreme.
Kogte marengs i råcreme. |
Og skam få den, der synes ilde om en sådan oplevelse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar