onsdag den 22. januar 2014

Bøfsandwich

Klassiker på menukortet

Når fruen og jeg er i byen, spiser vi gerne på Kystens Perle.
Når konen og jeg en gang i mellem tager til byen - Aalborg - for at handle, plejer vi gerne at slutte af med en bid brød på Kystens Perle - Strandpavillonen i Lystbådehavnen.

Som oftest er det om dagen, hvor frokostkortet byder på mange af perlerne inden for dansk smørrebrødskunst - lun leverpostej, Sol over Gudhjem, gammelost med sky og rom og så videre.

Tirsdag var det imidlertid blevet sent - og det var aftenkortet, det gjaldt. Det er såmænd ikke mindre udsøgt - pariserbøf, stjerneskud, stegt flæsk med persillesovs, tarteletter og så videre. Bare lækkert, lækkert, tartelækkert...

En rigtig herreret: Bøfsandwich med brun sovs...
Men Kysten byder også på en dansk specialitet, som man ikke ser så ofte på spisekortet på restauranter - og det er den klassiske danske bøfsandwich med brun sovs og hele svineriet. Den kan jeg bare ikke stå for.

Bøfsandwich er jo en af de få retter, der kan laves helt uden friske råvarer - og det kan jo i disse overdrevne gourmet-snobbetider være et mål i sig selv - men på Kystens Perle har man nu gjort sig den ulejlighed at lave den fra bunden af med frisk bøfkød og kraftsovs, der ikke smager af Maggie.

Når det nu skal være, tager bøfsandwichen bestemt ikke skade af den form for omhu...

Og når den så bliver serveret med lækre, sprøde pommes frites og en ekstra skål remoulade, så er der serveret en rigtig kaloriebombe, som jeg i hvert fald slet ikke kan modstå.

Det er kraftig mad - usundt er der nok dem, der mener - men en gang i mellem skal man jo synde. Og så er en tirsdag aften på Kystens Perle bestemt det helt rigtige tidspunkt...

Ingen kommentarer: