mandag den 20. januar 2014

Himmelbetændt rendfog

Et par dage med sne

Tøvejret natten til søndag var desværre hårdt ved sneen.
Egentlig havde vi opgivet håbet og stillet kompasset på forår.

Men weekenden bød altså på sne i store mængder og en strid østenvind. Her begyndte snevejret så småt torsdag aften og fortsatte i større eller mindre grad de næste to døgn.

Det hører til sjældenhederne, at vi får så koncentreret et snevejr her på vore breddegrader. Faktisk gav vejret mindelser til de skønne år i Grønland - og det var ganske passende netop i weekenden.

Lørdag eftermiddag begravede vi Villy, der havde arbejdet i Grønland hele sit liv. Vemodigt, men der var bred enighed om, at vejret lige var i Villys ånd - og at han kom afsted, som han havde levet, med lige dele Danmark og Grønland.

Et af fremtidens juletræer befandt sig godt
i de hvide omgivelser.
Ved sengetid lørdag stilnede det af - og efterlod haven som en sand julekulisse. Desværre havde vi tøvejr om natten, så sneen havde sat sig, da det endelig blev lyst nok til at fotografere.

Og stadig peb østenvinden. og det var ikke vejr for menneske eller bæst. Egentlig havde jeg en ide om, at jeg rigtigt skulle fotografere sne og eksperimentere med makrofoto - men det var altså for koldt i vinden, der kommer fra øst og går på langs af huset.

Først frost, så tø og så frost igen gav
sneen is på overfladen.
Det blev lige til et par billeder - og så var det ellers ind og hælde brænde på ovnen igen.

Heldigvis ser det ud til, at det bliver frost den næste uges tid, så mon ikke, der bliver lejlighed til lidt flere billeder? For flot ser det ud, når man kommer tæt på sne og is.

Ingen kommentarer: