søndag den 2. august 2009

Masser af succes

En Gasolin-bølge ruller over Skandinavien denne sommer. Det var tydeligt natten til søndag her i Tromsø, hvor de kendte danske 70'er-sange strømmede ud ad vinduerne fra studenter-hyblerne i den lyse nordnorske sommernat.
Opsamlings-CD'en "Masser af succes" er i denne uge braget ind som nummer to på den norske hitliste, nummer tre i Danmark og har den seneste måned været helt i top i Sverige.
For os, der var unge i Danmark i 70'erne, er det forunderligt at tænke på, at unge mennesker i hele Skandinavien denne sommer rocker løs til Inga-Katinka og Smukke Charlie og alle de andre hits fra dengang.
Og for en gammel dansk som mig var det ærlig talt også lidt af et chok at komme ud i OBS i Tromsø - byens eneste rigtige lavprisvarehus - og der se en hel hylde bare med Gasolin-plader. Det havde jeg aldrig nogen sinde troet skulle overgå mig.
Historien bag denne compilation viser også, hvor svært det kan være at forudsige markedets reaktioner. CD'en er oprindelig beregnet udelukkende for det svenske marked, men Sony har været hurtig til at gribe successen og få den udgivet i Danmark og Norge - og resultatet er ganske enkelt - Masser af Succes.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: