lørdag den 22. august 2009

Burkatid

Sensommerens traditionelle agurketid i medierne er i år på sælsom vis blevet forvandlet til burkatid.
Det borgerlige flertal i Folketinget står til splittelse på grund af et ualmindelig tåbeligt og ugennemtænkt forslag fra de konservative om at forbyde burkaer - og det er synd, for det er forslaget slet ikke værd. 2009 vil i fremtiden blive kendt som året, hvor alle danskere lærte, at der findes en ortodoks muslimsk kvindebeklædning, som kaldes burka.
Forslaget er inspireret af den tidligere radikale rendemaske Naser Khader, der dog burde vide bedre. I Iran render politiet rundt og deler bøder og piskestraffe ud til kvinder, som ikke bærer tørklæde - det er vel næppe sådanne tilstande, det præservative folkeparti ønsker sig her til lands.
Konsekvensen af et generelt forbud - og her tænker jeg ikke på en regulering af politi og andre offentlige myndigheders klædedragt - vil være uoverskuelige. Hvad bliver det næste, som Folketinget vil forbyde folk at bære i deres fritid - overskæg, norsk tophue eller usmagelige bilsælgerslips?
Som det er de fleste bekendt, går jeg ind for en meget stærk styring af indvandringen til Danmark, så vi sikrer os, at vi kun får nye medborgere, som vil bidrage konstruktivt til at udvikle det danske samfund - og den slags finder vi næppe blandt troende muhammedanere. Men at lovgivningsmagten skal blande sig i folks private klædedragt er simpelthen så usmageligt, så udansk, at uanset mine borgerlige sympatier, skal det forslag skydes ned straks. Og så bør det Konservative Folkeparti nok overveje, om ikke den radikale renegat Khader i virkeligheden er en trojansk hest, som partiet, der ellers står vagt om de danske værdier, har fået ind i sin midte.
Og så til dagens vits: Hvorfor er det nu lige, at kvinderne ikke må køre bil i Muhamedanistan? Jo, det er klart, når de bærer burka, kan de jo ikke se, hvor de kører!
Billedet forestiller dagens høst af uregulerede, frisindede danske agurker fra mit drivhus.

Ha' det
Jesper

Ingen kommentarer: