lørdag den 29. juni 2024

Hilsen fra Dina

God udsigt

Fredag morgen var jeg på kirkegården for at ordne Dinas gravsted.

Først og fremmest har jeg plantet en rosenrod, som jeg fandt på Saqqarliit. Den lille sukkulent er meget almindelig i Grønland, hvor den oftest gror ved vandløb - og også er en yndet kirkegårds-blomst, som ikke kræver pasning, men med tiden vokser sig stor. På nogle af kirkegårdens ældste gravsteder har den endda sået sig selv.

Jeg satte også en buket studenternelliker fra haven på Øland - og så lagde jeg en stribe krokusløg. Det er lidt af et eksperiment, men jeg hørt fra det lokale havefolk i Nuuk, at krokus med lidt held kan gro i Nuuk, hvor den spirer frem i maj og blomstrer i begyndelsen af juni.

Så skiftede jeg også batterier i det lille kunstige stearinlys, så der er lys på graven den næste uges tid - ikke at det gør den store forskel, for det er lyst døgnet rundt, men det skal også til, synes jeg alligevel.

Jeg brugte er par timer ved graven. For det er et dejligt sted med en flot udsigt. Til venstre mod det flade Akia og de små øer ved Nødhavnen. Et par små isfjelde var der også. Til højre går udsigten mod det store fjordsystem og ikke mindst Sermitsiaq, der med sine godt 1200 meter kan ses over hele Nuuk.

Ingen kommentarer: