onsdag den 19. juni 2024

Jordens gaver

Ny kartofler

Den 1. april satte jeg fem rækker kartofler. Målet var, at de skulle være klar før sankthans - og det er lykkedes. Med stor succes endda.

Da jeg lagde kartoflerne, fik jeg hjælp af min kusine Anne og Henrik, så tirsdag havde jeg inviteret dem til en lille middag, hvor årets første nye kartofler af egen avl var hovedmenuen. Selvfølgelig serveret med proteiner fra havet - helstegt rugmelspaneret rødspætte - og en forsvarlig portion persillesovs. Lavet på smør og frisk persille fra haven.

Undskyld udtrykket: Så er det dælen-dundremig sommer - uanset hvad termometret viser. Og uanset al den regn, som den seneste uge har budt på. Det er kun godt - for uden vand ingen kartofler.

Det var lidt af en satsning at invitere gæster på nye kartofler, for jeg har ikke snydt og smugkigget. Så helt ærligt vidste jeg ikke, hvor store disse velsmagende gaver fra jorden var blevet. Men som det ses på fotoet, så har de en perfekt størrelse netop nu - helt som planlagt.

Hele traktementet blev rundet af med lidt jordbær - og så efter en pludselig indskydelse et glas calvados til dem, som tåler alkohol.

Ingen kommentarer: