mandag den 3. juni 2024

Go ahead, make my day

Peacemaker

Foto: Vognmand Larsen
Så kom der endnu et kryds i livets store to-do-liste. Jeg har skudt med en Colt 45 - kendt fra klassiske westerns og ikke mindst Dirty Harry-filmene med Clint Easwood.

Jeg har skudt en del med haglbøsse i mit liv. Jeg har haft jagttegn og har også forsøgt mig med lerduer -- og det er da også blevet til nogle ture i grusgraven i Sisimiut og på norske skydebaner med rifler i alle størrelser og kalibre. Men aldrig pistol eller revolver.

Mandag aften var jeg på besøg i Vestre Han Herreds Skytteforening. I embeds medfør for at fotografere, at et par unge skytter fik en guldmedalje efter DM. Og da jeg nu var der, mente foreningens formand - en navnebror i øvrigt - at jeg lige skulle prøve at skyde med revolver. Jeg sagde naturligvis ja.

Efter en serie med en lettere revolver fik jeg en Colt 45 i hænderne. En heftig sag på godt et kilo, som kræver et solidt tohåndsgreb, hvis man overhovedet skal ramme noget som helst. Jeg ramte skiven fire ud af fem skud. Det betragter jeg som acceptabelt - og jeg følte mig næsten som Eastwood: - Do you feel lucky, punk...

Og også en vigtig erfaring rigere. For der er altså et stykke vej fra filmenes gunslingers og til virkeligheden. Det kan næppe lade sig gøre at ramme så meget som en ladeport med en hånd og uden at tage sigte. Men sådan er det jo - det er bare film.

Nu kan jeg så gå ned ad den støvede gade i solnedgangen, mens jeg snerrer til alle forbipasserende; Go ahead, make my day...

Ingen kommentarer: