torsdag den 30. maj 2024

Renlig ræv

Skidesjovt

Selv om man er ræv og lever af affald fra skraldespande, kan man jo godt være renlig, have gode manerer og opføre sig anstændigt.

Det mener i hvert fald en ræv, som i øjeblikket huserer i skraldespandene i Slettestrand. Efter at den i en rum tid havde rodet rundt om Slettestrand Gl. Iscafés skraldespande efter aftensmad, luskede den ned ad fortovet mod Klitrosen. Jeg fulgte langsomt efter i bilen med kameraet ved hånden,

Ræven stoppede ved en afløbsrist - og så satte den sig ned og dumpede en ordentlig pølle i risten. Så kom ikke her og sig, at ræve ikke har gode manerer.

Jeg har aldrig set noget lignende, faktisk. Men jeg vidste også med det samme, at jeg havde fået årets hidtil mest skidesjove foto på kortet - ræverenter talt.

Det er blevet sommer - og efter aftensmaden kørte jeg en tur til Slettestrand for at få en is til desserten. Som altid i den gamle iscafe - en vaffel med to kugler lakridsis og lakridskrymmel.

Mens jeg spiste, snakkede jeg med HP og fru Lise, der driver iscafeen. De fortalte, at de døjede med en ræv, der gik i skraldespandene - og den luskede da også rundt, mens vi snakkede. Den virkede mager, men pelsen så fin ud, så jeg tror ikke, at den er syg, men har måske unger i nærheden - og travlt med at skaffe føde.

Da jeg var færdig med isen, kørte jeg ned til bådpladsen og vendte - og da jeg kørte hjemefter, mødte jeg så Mikkel endnu en gang. Denne gang havde jeg ikke is i hånden, men et kamera - og med is i maven blev det så til et sjovt foto af den slags, der ikke kan planlægges, men kræver held i ikke ubetydelig grad.

En ræv på røven, bogstaveligt talt. Og den ser ud til at nyde det med lukkede øjne, mens den presser. Åhja, synes den næsten at sige. Og det er svært ikke at trække på smilebåndet.

Ingen kommentarer: