lørdag den 18. maj 2024

Pinselørdag for fuld udblæsning

En heftig dag

Det har været en heftig dag i lokaljournalistikkens tjeneste. Men det er fedt at komme væk fra skrivebordet og ud blandt folk. Så jeg lever med, at jeg er både træt og beskidt.

Jeg lagde forsigtigt ud med et formiddagsbesøg på Fjerritslev Dyrskue. 1.700 besøgende i det fine vejr. Og masser af flotte dyr. Jeg kan godt lide dyrskuer, for det er en fest for de mennesker, som hver dag knokler for, at vi kan få det daglige brød hver dag. De har fortjent en medalje, men i dagens anledning var det så nogle af dyrene, der fik medaljen. Dagens replik blev afleveret af en af dommerne i højttalerne: - Der er nu ikke noget som et godt gammeldags yver...

Så gik turen videre til koncert på Krotorvet med det lokale danseband Beers for Tears. Det samlede så lige 1.000 andre mennesker til fest og fadøl i stride strømme. Publikum morede sig - og som kendere af den slags dansebands sikkert kan nikke genkendende til, blev der banket godt i bordet under Tørfisk-hittet VLTJ. Festligt, folkeligt og fornøjeligt. Desværre døjer jeg lidt med lydniveauet til koncerter, så jeg blev ikke hængende så længe.

Men det var Beers for Tears 25 års jubilæumskoncert, så de havde inviteret en masse venner med på en gæsteoptræden. Blandt andet min gamle ven Grønlænder-Peter (Olsen) fra Sisimiut, der er fast musiker, når vi har høstfest her på Øland.

Så gik turen videre til Fjerritslev Kro. Den er konkursramt og lukkede kort før jul, men nogle behjertede mennesker havde fået den ide at leje kroen for en dag - og sprang ud med popup-restauranten Cafe Blinkende Lygter. Står det til hanboerne, må de godt holde åbent nogle flere dage i sommerens løb.

Herefter stod den på traktortræk lidt uden for Fjerritslev. Det er også en fest med masser af fadøl, grillmad og fræsende traktorer. Ret hyggeligt - selv om der var over 2.000 tilskuere gennem tælleapparaterne.

Det så ud som om, at de alle kendte hinanden. Igen havde jeg lidt problemer med larmen. For oven i traktorernes fræs var der masser af høj musik. Country selvfølgelig - og det er ikke lige min smag.

Dagens store attraktion var Gutterne på Kutterne, som har bygget en traktor med en gammel bådmotor. Den har 1200 heste, laver en masse røg og er et ægte shownummer mellem alle de mere konventionelle marktraktorer. Gutterne på Kutterne fra Thorupstrand er i øvrigt et af mine faste stofområder, så vi fik da også lige en snak om fiskeriet.

Snart er der Barnaby i tossen - og så kan jeg få en velfortjent nattesøvn. Det kommer helt af sig selv - sikkert allerede under kendingsmelodien. Og så er det ellers tidligt op i morgen, så jeg få afleveret stoffet - og så er det tid til et par dages pinseferie i haven.

Ingen kommentarer: