fredag den 28. juni 2024

Møgvejr i Nuuk Nuan

Vejrlig

Jeg er i Nuuk Nuan - dejlige Nuuk - i øjeblikket. Men det er nu så som så med dejlighederne. For torsdag bød på orkan og regn i stride strømme. Alle flyvninger er aflyst, folk arbejder på hjemmekontoret - og enhver passer sig selv i de små hjem.

Sådan er det jo i Nuuk, så det ryster mig ikke. Men det irriterer mig da. For møgvejret tager den fantastiske udsigt fra mit midlertidige logi på Saqqarliit.

Jeg ankom tirsdag aften, og hele onsdagen gik med arbejde - bortset fra en lille morgentur på kirkegården. Jeg havde taget studenternelliker fra haven til Dina, men med udsigt til orkan gav det ikke mening at lægge dem.

Nu - torsdag aften - er vinden ved at lægge sig, og det skal blive rimeligt vejr fredag. Det er lyst næsten døgnet rundt, så det er planen, at jeg tager på kirkegården tidligt fredag morgen og ordner gravstedet. Ikke alene med studenternellikerne, men jeg har også fundet en rosenrod her på Saqqarliit, som jeg vil plante på graven, så det skal nok blive godt.

Ellers bliver fredag atter en arbejdsdag med fælles brunch i mediehuset og et par interviews - og så håber jeg på lidt sightseeing lørdag, inden turen igen går hjemad med mødetid i Nuuk lufthavn kl. 5 - og forventet ankomst til Aalborg ved midnatstid.

Onsdag aften fik jeg et fint billede af en gedehams - en hveps, der er i gang med at samle bo-materiale på et affaldsstativ. Det er første gang nogensinde, at jeg ser en hveps i Grønland, men jeg har da hørt om, at der er blevet observeret hvepse flere gange de seneste år. Det bliver helt sikkert til en historie i avisen.

Ingen kommentarer: