tirsdag den 6. februar 2024

Kæpheste og nattesjov

Spejder for en nat

Weekenden gik med det årlige Wasa Wasa-løb for spejderne. Løbet, der i år havde 75-års jubilæum, gennemføres altid den første weekend i februar, hvor vejret gerne er råt - og giver det i forvejen hårde løb en ekstra udfordring.

Helt tosset var vejret nu ikke. Det var mildt - omend blæsende - og det var først søndag morgen, at det begyndte at regne.

Årets Wasa Wasa begyndte lørdag eftermiddag kl, 17.00 i Kildeparken i Aalborg og sluttede 15 km væk søndag morgen kl. 9 på Nøvling Skole.

Jeg stod på post i Skovdalen, hvor de 43 deltagende patruljer blandt andet skulle fremstille en kæphest. Det gav mig så en af de besynderlige oplevelser, som spejderlivet er så rig på. For da posten lukkede, skulle kæphestene transporteres til Nøvling. Jeg har aldrig - og kommer næppe nogensinde til det igen - kørt rundt med 43 kæpheste på bagsædet. En skam, at jeg ikke blev stoppet af politiet. Det kunne have været sjovt.

Da kæphestene var afleveret ved 22-tiden, fortsatte jeg med at følge spejderne. Jeg skulle lige lave nogle billeder til avisen, så jeg kørte mod Østerå-dalen, hvor der var en post med en helt klassisk opgave: Tænd bål med to tændstikker og lav pandekager med hjemmelavet syltetøj.

Den slags er noget af det første, man lærer som spejder - og alle hyggede sig i nattemørket.

Jeg fik de sikre fotos, men ville gerne have et større udvalg, så egentlig var planen at fortsætte resten af natten. Men da det begyndte at regne ved to-tiden, opgav jeg. Det er ikke til at fotografere med flash i regnvejr.

Så turen gik hjemover, hvor jeg landede kl. 3. Godt træt og med duften af bålrøg i tøjet. Det er hele pointen med at være spejder - uanset om man er otte år eller firs år. Så det blev en god weekend og uvurderlige oplevelser rigere.

Gamle cirkushesteh ar det bedst, når de lugter savsmuld - og gamle spejdere har det bedst, når de lugter røg.

Ingen kommentarer: