lørdag den 24. februar 2024

Hvidløg i lange baner

Optakt til vampyr- og skuddag

Februar-mødet i Øland Sildelaug fandt sted i timerne op til lørdag den 24. februar, der i år som bekendt er skuddag på grund af fuldmånen. Så der var al mulig grund til at træffe grundige forberedelser til den skæbnesvangre dag.

Fuldmåne tiltrækker vampyrer, varulve og andet krapyl, men hvad værre er, så er skuddagen også dagen, hvor kvinderne må fri - og hvis manden siger nej, koster det 12 par silkehandsker, 12 par silkestrømper og andre bekostelige artigheder.

- Så det er med at gardere sig, var ræsonnementet hos tidligere oldermand Michael, der havde forberedt aftenens menu. Derfor stod den på hvidløg over hele linjen. Hvidløg udmærker sig blandt andet ved at holde vampyrer væk - og hvad endnu bedre er: Hvidløg kan også til en vis grad holde giftelystne kvinder væk..

Aftenens servering var - hvidløgene til trods - en ganske beskeden to-retters. Først en lækker cremet hvidløgssuppe lavet på 25 fed hvidløg og garneret med rødbedechips. En lille heftig sag til at starte kuren mod kvinder og vampyrer på. Hertil en glimrende Alsace-riesling. Den drue er altid god til suppe.

Så stod den på gammeldags panerede koteletter serveret med ris og en indisk karrysauce, som var spiced op med ekstra 20 fed hvidløg bare for en sikkerheds skyld. Så er der lagt i ovnen til en fredelig lørdag. Kødet blev serveret med en bæredygtig zinfandel - bæredygtig, fordi Michael havde købt kartoner i stedet for flasker.

Mødet blev indledt med en tale af oldermanden - sådan som den relativt nye oldermand nu har for vane. Han indskærpede laugets statutter - ikke mindst, at hvis man modsiger oldermanden, koster det en kasse sild og en tønde øl.

Senere på aftenen var der optagelse af Jønne. Lidt senere, fordi prospecten ikke rigtig kan klokken og kom for sent til laugsmødet. Den slags koster en omgang - og den har vi så til gode til næste møde.

Giftblanderen bød på sit andet forsøg med bacon-brændevin. Laugsmedlemmerne erindrer endnu med gysen hans første forsøg, der for at sige det pænt ikke var helt vellykket. Men nu er han i mål - og der kom faktisk et drikkeligt fluidum ud af det.  Besynderligt nok med toner af rabarber. Hemmeligheden er lagringen, afslørede giftblanderen.

Således godt forberedt er laugsmedlemmerne klar til fuldmåne og skuddag.

- Be careful out there - it's a bloody jungle, som Tarzan plejer at sige i den afrikanske udgave af Hill Street Blues.

Ingen kommentarer: