lørdag den 1. januar 2022

Minimalistisk nytår

Skål i Kondi


Det blev den fredeligste nytårsaften i mands minde.

Normalt kører jeg ud med det helt store udtræk og den store servering med et hav af passende gode vine, men vi var allerede et par dage i forvejen blevet enig om, at mindre nu også kan gøre det.

Og efter en hel nytårsaftensdag i vinafdelingen i Bilka, der sluttede med, at en kollega tabte et par flasker vodka på gulvet, må jeg ærligt indrømme, at jeg heller ikke havde den helt store lyst til vin og spiritus, da jeg var hjemme ved 16.30-tiden.

Jeg snuppede lige et par flasker Faxe Kondi med champagneprop, da jeg kørte fra Bilka - og det blev så aftenens eneste nytårsknald. Den første, da Dronningen holdt tale - og sendte den obligatoriske hilsen til Grønland.

Den anden flaske røg i bilen til lyden af bilradioens rådhusklokker. For da jeg nu var sober, blev vi enig om at køre en tur til havnen i Gjøl for at se fyrværkeriet i Aalborg. Det var jordens dårligste ide, for tågen lå tæt over Limfjordslandet - og det eneste fyrværkeri, vi så, var affyret af et par knejter, der også havde fået den dårlige ide at fejre nytår på Gjøl Havn.

Serveringen nytårsaften var også i den lette ende - men alligevel udsøgt og lækker.

Vi lagde ud med et par østers - serveret i egen saft og lidt citron. Det er kræs for os. Østerssaften er jo ikke andet end saltvand, men det har alligevel en helt særlig smag - og jeg bilder mig ind, at det mætter kraftigt. For en sikkerheds skyld blev de fine østers garneret med en håndfund håndpillede grønlandske rejer og så lidt købe-flutes.

Hovedretten var lige så enkel. Rensdyrmedaljoner med rødkåls-coleslaw og mormor-dressing. Det tager 10 minutter at lave, men det smager altså godt. Medaljonerne var af mørbraden - stegt to minutter på hver side, så de var røde - og møre som smør. Rigtig guf for grønlændere som os.

Herefter stod den på kransekage - ligeledes købt og ikke hjemmelavet - og så en gang klassisk musikquiz på DR2. Det er det eneste TV-program, jeg for alvor har lyst til at se. Det er svært at gætte med og mange gange lidt af en udfordring. Og derfor er det sjovt. Jeg hentede for resten tre point, så umuligt er det ikke.

Og så gik turen ellers til Gjøl. Resten er historie - og det er 2021 for resten også.

Godt nytår endnu en gang.

Ingen kommentarer: