mandag den 3. januar 2022

Årgangssuppe

Varme sager


Efter et års coronapause var der søndag formiddag igen nytårs-motionsløb i Øland Skov. Og som traditionen ligeledes byder, stillede jeg og et par gildebrødre fra 8. Gilde Aalborg op for at hjælpe med karrysuppen til de sultne løbere.

Det er KFUM-spejderne fra Øland, der står for det tekniske arrangement ved løbet. Det får de en klat penge for til gruppekassen - og det er så også baggrunden for, at Sct. Georgs Gildet hvert år hjælper med den traditionsrige karrysuppe.

Foto: Kristina Larsen
Ordren lød i år på 75 liter suppe, men da jeg ikke selv havde stået for indkøbet blev det lidt mere - vel omkring 90 liter. Rent gourmet-teknisk var der sket den fejl, at grundsuppen var med fyld af suppeurter. Det synes jeg ikke rigtig passer til den orientalsk inspirerede suppe, som jeg selv har udviklet opskriften til, men det var der nu ikke så meget at gøre ved i den aktuelle situation. Ananas, kokosmælk og nudler blev så sammen med karryen det orientalske element.

Foto: Kristina Larsen
Opgaven var naturligvis velforberedt, så suppen blev lavet på tre timer med god hjælp af Gert og Søren, der havde taget turen fra Aalborg for hjælpe Ølands-spejderne. Der blev da også tid til en gang rundstykker i det gamle skolekøkken i Øland Medborgerhus, inden vi for alvor gik i gang med kogekunsten - og på slaget 11 blev suppen fordelt i fire CF-containere og kørt til udleveringsstedet i skovet.

Så gik turen hjemover til en morfar på divanen, mens løberne tonsede rundt i skoven. Det skal jeg ikke blande mig i, selv om jeg tvivler på, at de fik set nogle dyr og fugle. Dyrelivet var sikkert skræmt fra vid og sans af den store menneskeflok, der bragede gennem skoven som klappere ved en drivjagt.

Ingen kommentarer: