søndag den 16. januar 2022

Lokale nyheder

Konstruktiv journalistik


Jeg har netop indgået en aftale med Det Nordjyske Mediehus om at levere lokalstof fra egnen til blandt andet Lokalavisen Fjerritslev/Brovst, LigeHer.nu og Nordjyske.

Det bliver lidt spændende at prøve kræfter med noget, der ligger godt for mig - men i det store mediebillede ofte falder ned mellem stolene. Det er ikke noget, jeg bliver rig af, men det passer fint ind i mine øvrige gøremål.

Jeg har altid dyrket lokal-journalistikken, hvor jeg dybest set trækker på erfaringerne fra min opvækst i Farsø. Det handler om at skrive for læserne - og ikke til læserne - og det er en verden, hvor de gode historier er mindst lige så gode som skandalerne. Jeg bestræber mig på at ramme det, som man snakker om i lokalsamfundene - og det er ofte noget helt andet, end det man ser i fjernsynet og i de store medier.

Jeg har netop haft premiere i dagens udgave af Nordjyske med en historie om en flittig murerlærling i Torslev - og det altså en rigtig god historie efter min smag. Men nok om mig; her er historien om murerlærlingen, der ikke kan sidde stille:
____

Flittig murerlærling

Det er ikke hver dag, at der bliver bygget nye huse i Torslev. Men nu er murer Chriss Holm Nielsen ved at lægge sidste hånd på et spritnyt parcelhus midt i byen.

- Jeg begyndte på huset i min læretid. Jeg har bygget det med mine egne hænder og selv muret huset op og stået for tømrerarbejdet, men har fået hjælp til el- og VVS-arbejdet.

- Jeg købte grunden i 2018. Valget faldt på Torslev, fordi byen både ligger godt for mig og min kæreste, men også fordi byggegrunden var billig. Skal man til de større byer som Brovst, Aabybro og Fjerritslev er grundene meget dyrere – og det rakte lærlingelønnen ikke til.

Det nye hus er en velindrettet pragtvilla på 245 kvadratmeter med både garage og værksted til den flittige murer, der har svært ved at sidde stille. I øjeblikket er Chriss Holm Nielsen i gang med at indrette en terrasse bag ved huset, hvor der skal være plads til hygge ved grillen.

Når foråret kommer, skal de sidste udendørs detaljer laves færdig. Blandt andet skal fugerne krasses ud og laves igen.

- Det var ikke så flot lavet. Det var så lærepengene. Men nu jeg blevet udlært og en del erfaringer rigere, siden jeg var lærling, fortæller Chris Holm Nielsen, der var i lære hos murerfirmaet TH Byg i Brovst. Her er de så glade for ham, at han er fortsat som murer, efter at svendebrevet kom i hus i 2019.

Chriss Holm Nielsen og kæresten Frederikke Bjerre flyttede ind i det nye hus sidste år. Det er planen, at de vil blive boende i Torslev i mange år. Endnu er der ikke der ikke småfolk på tegnebrættet, men det kommer jo nok engang.

- Vi har jo pladsen til børn, så det er ikke det, der står i vejen for en stor familie, siger de to.

Selv om Chriss Holm Nielsen nu er ved at være færdig med huset i Torslev, har han ingen planer om at slappe af. Hænderne er skruet rigtigt på, og han er en rastløs sjæl, der mener, at der hele tiden skal ske noget.

- Jeg har netop købt et gammelt hus i Brovst, som skal renoveres lidt i den kommende måneds tid. Når det er færdigt, er det vores plan at leje det ud. Jeg har også kig på et hus mere, der skal have samme tur, men endnu er papirerne ikke underskrevet.

Så murerlærlingen, der byggede sit eget hus, er nu godt på vej til at blive ejendomsmatador i lokalområdet – og hvem ved? Måske selvstændig, så Torslevs nyeste hus bliver en rigtig murermestervilla.

Ingen kommentarer: