tirsdag den 18. januar 2022

Uopdragne pattebørn

Hærværk


Informationstavlerne og fugleudkigstårnet ved Ulvedybet mellem Gjøl og Øland blev natten til lørdag udsat for hærværk med graffiti med besynderlige budskaber som ”Her lugter af børnehave”, ”Bevar gederne” og ”Lasagne er sundt” samt et større udvalg af obskøne begreber fra kønslivet.

Formanden for Lokalhistorisk Sognegruppe på Øland, Bente Kristensen, er både vred og ked af det:

- Først blev jeg rasende, da jeg hørte om det. Bagefter blev jeg usigeligt ked af det. Vi er en gruppe af frivillige, som lagde et stort arbejde i at få fremstillet informationstavlerne, da Gjøl-Øland-dæmningen havde 100-års fødselsdag i 2019.

- Vi ved, at der er mange, som stopper op og læser – og er glade for informationerne om dæmningen og den spændende natur i området. Hærværket er simpelthen mangel på respekt for de frivillige, som har bidraget til oplysningsarbejdet – og mangel på respekt for de mennesker, som er glade for informationerne.

- Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der foregår i hovederne på dem, der har gjort det. Er det virkelig sjovt at ødelægge noget, som andre mennesker har glæde af? Og så de underlige budskaber. Uopdragne pattebørn – det er, hvad de er, fnyser Bente Kristensen, der oplyser, at hærværket bliver meldt til politiet.

- Måske politiet en gang kommer på sporet af noget, så de skyldige kan stilles til ansvar.

Tavlerne er ikke forsikret, men bestyrelsen i Lokalhistorisk Sognegruppe på Øland og bestyrelsen for digelauget, der ejer jorden ved Ulvedybet, vil mødes i løbet af ugen for at finde ud af, hvad der skal gøres.

Hærværket er også gået ud over fugleudkigstårnet på Øland-siden af dæmningen.Tårnet er opført af Aage V. Jensens fond, der også vedligeholder og holder opsyn med udkigsposten.

- Vi danner os et overblik over skaderne i løbet af mandag – og vil herefter se, hvad vi kan udbedre snarest muligt, siger driftleder Niels Dahlin Lisborg fra Aage V. Jensens Fond.

Fonden driver et stort antal fugletårne i Nordjylland, og hærværk hører til sjældenhederne.

- Det er flere år siden, at vi sidst har oplevet det. Folk er heldigvis rigtig gode til at passe på udkigsposterne, der er til stor glæde for ornitologer og fugleinteresserede – ikke mindst her i corona-perioden, hvor flere og flere har fået øjnene op for friluftslivet.

- Brugerne er også flinke til at melde det, hvis der er noget, der trænger til at blive repareret. Det er vi meget taknemmelige for. Vi lægger stor vægt på, at tingene er i orden til glæde for publikum, siger Niels Dahlin Lisborg.

LigeHer.nu 17. januar 2022.

Ingen kommentarer: