søndag den 13. december 2020

Corona-foto

Grimme billeder


"Hvis fotoet ikke er godt nok, er det fordi, du ikke har været tæt nok på". Denne fotografiske grundregel ligger banket ind i rygmarven - og det irriterer mig voldsomt, at jeg ikke kan komme tæt på i øjeblikket.

Jeg tog lørdag dette gruppebillede i forbindelse med indsættelsen af den nye grønlandske præst i Danmark, Marianne Lynge Krog. En ellers festlig begivenhed, hvor der burde være knus og glædestårer - og hvor jeg under normale omstændigheder ville have dirigeret rundt med flokken, så de står tæt samlet foran kameraet - og så man kan se de glade ansigter tydeligt.

Billedet ligner lort - og det er det også. Og jeg er ligeglad med, at det måske er et historisk foto, der dokumenterer situationen i det lille land i slutningen af 2020. Jeg synes, at det er grimt.

Selve gudstjenesten i Vor Frue Kirke var også en skuffelse. Der er altså ikke meget ved en gudstjeneste, hvor forsamlingen af gejstlige og koret overstiger antallet af kirkegængere.

Grønlandske gudstjenester er normalt præget af korsang. Ja, for mange er det hovedattraktionen. Men i dag var det et diminutivt kor samlet til lejligheden, der bagerst i kirken bød på den grønlandske sangskat. Igen med meters afstand mellem sangerne. De gjorde det, så godt de nu kunne, men stemningen manglede altså.


Ingen kommentarer: