søndag den 16. august 2020

Iskold hævn

Den totale krig!

"Hævnen er en ret, der skal nydes iskold." Sådan sagde en eller anden filmskurk - jeg huske ikke hvem - mens han fandt de gloende tænger, tandlægeboret og beskidte elektroder frem til en saftig gang tortur.

Jeg vil gøre ordene til mine. For nu er der krig.

Hele formiddagen har vi - på trods af intens menneskelig aktivitet - haft besøg af en mus på gårdspladsen.

Den provokerede og gjorde ihærdige, men dog forgæves forsøg på at komme op på fuglenes foderbræt for at snuppe lidt mad.

Det er fuldstændig unødvendigt med den adfærd. For vi er midt i høsttiden og ovre i naboens lade ligger adskillige tons byg, raps og frøgræs, så der er ingen grund til at stjæle fra fuglene.

Så dødsdommen blev prompte afsagt - og så gik turen ellers til Brugsen på Gjøl efter et par smækfælder i en lille plastikkasse, som musen, men ikke fuglene kan komme ind i. De nye fælder er nu sat op i buskadset ved carporten - og så er det ellers bare med at se tiden an. Hævnen er iskold - og jeg har tid til at vente.

Da der nu var krig på kniven, fandt jeg også de indendørs smækfælder frem. En af dem havde jeg i foråret glemt under høvlbænken - og sandelig om ikke der sad en godt mumificeret mus i fælden.

Høhø, så kan de lære det, kan de...

Opdatering kl. 18.20. Det tog mindre end to timer at få ram på kræet...
Opdatering kl. 20.50: Det var så nummer to...
Opdatering søndag 23. august kl. 8.50: Status for den forløbne uges musekampagne er endnu to faldne på fjendens side.

Opdatering mandag den 24. august kl. 8.30: Så var der endnu en mus i fælden...

Opdatering onsdag den 26. august kl. 16.00: I formiddag, mens jeg var i haven, gik der så en mus mere i fælderne mellem kl. 7.00 og 11.00. Desværre var musen ikke død, så jeg måtte aflive den. Det bryder jeg mig ikke om, for grundlæggende ser mus jo søde ud, men den var dog alvorligt kvæstet af mødet med fælden, så nådestødet var en barmhjertighedsgerning.

Ingen kommentarer: