mandag den 24. august 2020

Tomathøsten

Værdien af egen avl fra nyttehaven

Nu høster vi så frugterne af forårets havearbejde.

I øjeblikket er det blandt andet tomaterne, der giver godt i en sådan mængde, at vi nok skal til at overveje at finde ketchup-opskriften frem. Tomaterne har givet pænt og ordentligt i en måneds tid, men nu boomer de altså.

Det er frugterne af seks købeplanter fra midten af maj, som vi nu høster i stor stil. Planterne står udendørs i kapilærkasser og er blevet passet så nogenlunde efter alle kunstens regler.

Det indebærer blandt andet, at jeg nipper vildskuddene af. Dem har jeg så brugt som stiklinger til næste generation. De - en halv snes planter - står i kartoffelbeddet og gror godt, selv om tallerkensmækkerne også breder sig voldsomt fra bunden af. De farvestrålende tallerkensmåkkere er vokset noget voldsommere i år end tidligere år. Sikkert fordi mange frø har overlevet i jorden i den milde vintter.

Tomatplanterne mellem tallerkensmækkerne er nu begyndt at sætte tomater, så vi om føje tid får den næste høstbølge - antagelig i begyndelsen af september, hvis ellers varmen holder.

Agurkehøsten er sådan set også god. Vi har mistet to ud af tre planter, men den sidste giver så til gengæld ret stabilt i et tempo, hvor vi også kan følge med i køkkenet...

Ingen kommentarer: