lørdag den 29. august 2020

Tilbage til silden

Indvortes og udvortes sprit


Nu er sprit jo ikke helt fremmed for medlemmerne af Øland Sildelaug - så fredag aften var der både håndsprit og indvortes varianter af livets vand, da lauget holdt sit første møde efter at være braklagt i et halvt års tid af den ondskabsfulde virus.

Til lejligheden var der indkøbt både håndsprit og gummi - handsker, forstås! Håndspritten blev brugt flittigt, mens laugsbrødrene var mere tilbageholdende med gummiet. Mad skal laves med følelse - også i hænder og fingre, så det var ikke noget stort hit.

Til gengæld blev der hverken givet hånd eller krammet. Og da der kun var mødt otte laugsbrødre til den ellers historiske aften, blev der også holdt god social afstand under spisningen. Det var timet og tilrettelagt fra Oldermandens side. Og havde der været flere fremmødte, havde vi den gamle skoles lange gang i reserve som spisestue.

Det blev nu ikke nødvendigt, og snakken og brændevinen gik flittigt...

Giftblanderen bød på shots. Sorte Svin, der i min ungdom blev kaldt Ove Hust! Aftenens snack var små mundrette snitter med krydderfedt og radiser.

Forretten var lagt i hænderne på Peter, der havde tilvejebragt råstofferne til den berømte og traditionsrige O.P. Andersen-sild. Den går altid rent hjem, og der blev skålet flittigt for Peter, der i øvrigt slet ikke var til stede. Han var savnet - og så var det en god anledning til en ekstra skål i hans navn.

Hovedret og dessert stod Sep for. Som sædvanlig bragt til medborgerhuset i trillebøren, der så kan holdes i reserve, hvis nogle skulle have svært ved at finde hjem.

Sep bød på muslinger blancheret i urter og øl med tilhørende hvidvin og som prikken over isen brændte figner og pærer med portvin. Pærerne var en fejl, men dåserne lignede hinanden, så det var en tilgivelig fejl.

Nu er sild, muslinger og is med brændte figner m.m. jo ikke det mest arbejds-krævende i et køkken bemandet med gode og erfarne folk, så skriverkarlen tog en ordentlig slapper og et par ekstra drammer, mens han dokumenterede det historiske møde med kameraet. Så der er lidt ekstra fotos i referatet fra fredagens møde.

Til gengæld står skriverkarlen for menuen til næste møde den 2. oktober. Så må vi jo se, hvad han finder på...

I øvrigt sluttede mødet som altid i nogenlunde god ro og orden med afsyngelse af Øland-sangen.





2 kommentarer:

John J. sagde ...

Det ser sandelig godt ud, man sidder her og bliver skrup sulten … John J.

Jesper Hansen sagde ...

Det smagte også godt....