lørdag den 6. juni 2020

Agurkedrink

Specialitet til agurketiden fra Canada

Selv om jeg ikke er den store grøntsagsspiser, avler jeg hvert år agurker. Dels fordi jeg kan, dels fordi agurk smager godt på leverpostej, som er min yndlingspålæg.

Dybest set er en agurk ikke andet end en biologisk feltflaske. Vandindholdet er højt - og den smager ikke af frygtelig meget i sig selv. Nogle vil kalde det smagløst, så måske er det derfor, at en af specialiteterne i det britiske køkken er agurkesandwich.

Men de seneste år er det også blevet moderne at toppe gin og tonic med agurk - og det er faktisk ikke så tosset endda. Det giver en dejlig frisk og læskende smag, som er god at slappe af med for eksempel efter en dag i skinnende sol i haven.

Så det gør jeg også. Oven i købet med agurkegin. For i takt med, at agurkerne har holdt deres indtog som drinks-tilbehør, er der også kommet agurkegin på markedet. Mest kendt er nok Hendricks, der ofte er på bud i blandt andet Bilka, og som var verdens første gin tilsat agurk.

Men i øjeblikket er står den på Black Fox Gin no 7, som også er tilsat agurk. Det er en flaske, som jeg er blevet begavet med af venlige sjæle - og lidt af en specialitet, da den stammer fra Canada. Her- midt på prærien i Saskatchewan - har et ungt farmerpar udviklet deres landbrug til et hjemmebrænderi med kunder verden over. Alle deres gintyper er brændt på rug og indeholder kun lokale ingredienser.

Saskatchewan ligger midt i Canada. Provinsen er på 651.000 kvadratkilometer - 15 gange Danmark eller en fjerdedel af Grønland - og har godt en million indbyggere. Blandt indbyggerne er Rikke Møller Nichols, som stammer fra Nuuk, og som jeg en gang har interviewet til Sermitsiaq.

Mine agurker er først lige kommet i jorden, så fredag eftermiddag måtte jeg ty til en købeagurk til min drink. Et par lange strimler skåret med kartoffelskrælleren, og så lige dele gin og tonic med et par isterninger. Det frisker i sommervarmen.

Ingen kommentarer: