tirsdag den 26. november 2019

Opera på grønlandsk

Matiné

Opera er bestemt ikke min spidskompetence, men det er alligevel ikke forbigået min opmærksomhed, at Grønland har fostret flere sangere i operagenren, der i hvert fald på papiret synes at ligge fjernt fra den grønlandske sangtradition - og dog, så er solosang jo en del af den tradition.

Den første grønlandske operasanger, jeg hørte, var mezzosopranen Ida Heinrich, der døde alt for ung - 39 år - i foråret.

En af Ida Heinrichs grønlandske kolleger, tenoren Josef Josefsen, har derfor arrangeret en turné for at mindes den afdøde kollega og nære ven.

Søndag eftermiddag var jeg så til operamatine i Det Grønlandske Hus i Aalborg, hvor der var premiere på mindeturneen. Med sig havde Josef Josefsen den islandske sopran Halldóra Ósk Helgadottir og den islandske pianist Søren Johannsen. Det blev til en smuk og rørende optræden i Det Grønlandske Hus, hvor der var fuldt hus i den nye cafesal.

Turneen fortsætter resten af ugen her i Danmark - og fortsætter derefter i Grønland, hvor det dog er den grønlandske pianist Jim Milne, der akkompagnerer.

Læs også min reportage i Sermitsiaq.AG

Ingen kommentarer: