tirsdag den 19. marts 2019

Højvande

Søndag i Løgstør

Aggersund er en flaskehals i Limfjorden, så når stormen presser vandet østover, bliver det stuvet sammen foran Aggersundbroen.

Det har de smerteligt erfaret, men også taget ved lære af i Løgstør, der tidligere var plaget af oversvømmelser i havneområdet. Nu er der bygget høje kajkanter og andet godt forsvar mod vandet, men alligevel kan det da se truende ud - sådan som det gjorde søndag eftermiddag, hvor vandstanden nåede 105 cm over normalen ved den lille fjordby.

Vi tog en lille søndagstur for at tage den lurende katastrofe i øjesyn, men alt åndede fred og idyl. Men der var også et pænt stykke til rekorden fra 2005, hvor vandstanden nåede 230 cm over normalen.

Derfor blev der også lige til et smut på toppen af Løgstør til Skjoldborgs hus. Det var i denne stærkt kuperede del af fjordbyen, jeg lærte at bakke op ad bakke og rundt om skrånende hjørner, da jeg i sin tid tog kørekort.

I øvrigt fortælles det, at skrænten i sin tid voldte Skjoldborg store kvaler, når den lidt tørstige forfatter vendte hjemover fra byens beverdinger. Heldigvis havde han sin hakke, skovl og spade at støtte sig til.

Ingen kommentarer: