tirsdag den 12. marts 2019

Gåserød

Spild af tid

Mandag eftermiddag kørte jeg en tur til Lille Vildmose lokket af chancen for et par nemme fotos af endnu vintersløve snoge og hugorme.

Desværre kom der ikke noget skind ud af det reptil - antagelig på grund af nattens frost. Så selv om solen skinnede, så det var en lyst, blev de danske slanger klogeligt i deres vinterhi.
Så det blev mest til fotos af de særvanlige mistænkte. Grågæs, traner, svaner, rådyr, en enkelt musvåge - og så et foto af en lærke i sangflugten.

Det billede er jeg tilfreds med, selv om det er voldsomt beskåret og derfor fremstår lidt uskarpt. For det er uendelig svært at fange en lærke i flugten selv med et 400 mm objektiv. Lærken dækker kun en brøkdel af billedfladen, og kameraets autofokus har svært ved at følge med i farten og den irregulære flugt.

Men ellers gik min tanker til Gåserød, der som bekendt er nabobyen til Andeby. For gæssene, der andre steder i landet er temmelig sky, er her i Lille Vildmose Zoologisk Have så vant til at blive fotograferet, at man kan komme i nærheden af dem. Og det benyttede jeg mig så af...



Ingen kommentarer: