onsdag den 2. januar 2019

En ordentlig blæser

Han Herred på en nytårsdag

Meget tyder på, at 2019 bliver et ganske hæsblæsende år, for vi trådte i hvert fald ind i året med en ordentlig blæser på - sådan rent vejrmæssigt.

En rask lille vinterstorm hev og sled i træerne nytårsnat, og det var ikke meget bedre, da dagen dæmrede. Egentlig kunne jeg godt have ønsket mig lidt tømmermand af den sædvanlige krasbørstige slags, for ærlig talt var det ikke vejr til andet end at ligge under dynen.

Men det havde jeg for meget energi til, så det blev i stedet til en ordentlig søndagstur, selv om det var tirsdag. Fruen blev parkeret på passagersædet, og så gik turen rundt i distriktet. Måske var der et åbent ishus et sted, mente den skønne.

Sådan gik det nu ikke, men solen skinnede - og så længe man holdt sig inde i bilen, var vejret nu ganske sympatisk. Det blev blandt andet til Fosdalen og Slettestrand - og ikke mindst et kig på det store, brusende Vesterhav.

Vi kunne heller ikke dy os for et lille smut til Svinkløv for at se, hvordan det går med Svinkløv Badehotel, der er ved at blive genopført efter branden. Den ide var vi nu ikke ene om. Det blev nærmest til stangkørsel blandt nysgerrige nordjyder ad den smalle vej mellem Slettestrand og Svinkløv.

Det er i øvrigt fortsat uvist, hvornår det berømte hotel genåbner. Udvendigt er man langt, men indendørs er er langt igen, så værtsparret meddeler i deres julehilsen, at der fortsat ikke er sat dato på åbningen.

Ingen kommentarer: