onsdag den 25. juli 2018

(T)ørken

Dromedar-landskab


Landet - og de omgivende lande, forresten - vånder sig i den tørreste sommer i mands minde, som det hedder...
.
Selv om meteorologerne i fjernsynet jubler over den varme og solrige sommer og mulighederne for at sætte vejrrekorder, er det varme vejr ikke godt for noget. Dyrene og planterne tørster - og overalt lurer brandfaren.

Ulvedybet er, som billedet viser, helt tørlagt og giver mindelser om et ørkenlandskab, hvor vi blot mangler dromedarerne. Det er der nu ikke noget nyt i, for det er sket flere gange før i de år, vi har boet på Øland.

Ulvedybet er en tidligere fjordarm i Limfjorden, men nu en ferskvandssø, der modtager overskudsvand fra de omliggende marker. Men når der ikke er afvanding, løber søen tør i vestlige og megget lavvandede del, hvor vanddybden under normale forhold er højst en halv meters penge, så der er rigelige med muligheder for blandt andet fiskehejrer og skestorke til at fouragere. Den mulighed eksisterer ikke i øjeblikket, så det er meget begrænset, hvad vi ser af fugle.

På den anden side af dæmningen ligger Limfjorden - og her er der fortsat en del skarver, svaner, hejrer og skestorke samt strandkantens sædvanlige flok af præstekraver, ryler, viber og andet godtfolk.

Forleden var der også skestorkebesøg - en god snes endda. Det var i skumringstiden, da jeg kom fra Aalborg - og lyset gav ikke rigtig mening til at fotografere, så i dag nøjes vi med et foto af et rigtigt dansk dromedar-landskab...

Ingen kommentarer: