torsdag den 1. juni 2017

Udsigt mod Livø

På vej hjem

Onsdag aften passerede jeg Trend på vej hjem fra et møde. Det var voldsomt blæsevejr, men alligevel nød jeg i bilens varme udsigten over fjorden mod Livø, mens solen gik ned.

Men det var nu også det eneste gode, der var at sige om vejret denne onsdag. For stormen var hård ved haven. Næsten alle mine stokroser ligger ned - og nu må jeg i morgen se, om de står til at redde. Havemøblerne havde også været på en flyvetur, og Dinas dild var knækket. Så vi må finde på et eller andet med dild i morgen.

Her er jeg sammen med Igor Veselov fra det
russiske katastrofeministerium i Kautokeino i 2008.
Blæsevejret er jo et vilkår her på egnen, som vi bare må finde os i - og det kan jo sagtens blive værre. Så er det godt, at vi ikke bor i Rusland. I egnen omkring Moskva havde de forleden et blæsevejr af cirka samme styrke - og det er de ikke vant til på de kanter. Træerne væltede for et godt ord, og TV-avisen fortalte om fem dræbte. Det russiske katastrofeministerium havde 35.000 mand sat ind for at rydde op.

Det fik mig i øvrigt til at tænke på Igor Veselov fra det russiske katastrofeministerium, som jeg arbejdede sammen med, da jeg var ansat i Arktisk Råd. Gad vide hvad han laver i dag???

Ingen kommentarer: