tirsdag den 24. januar 2017

New Green Revolution

Italiensk vin

Dagens program...
Økologi er et af tidens tegn - et smart trick til at jobbe priserne op på mange produkter, og det i mange tilfælde også langt over, hvad en eventuelt bedre smag kan berettige. For helt ærligt, så kan jeg altså ikke smage forskel på en frisk gulerod - uanset om den så har fået kunstgødning eller ej.

Nu har vi fortsat gulerødder af egen avl i haven, så det er ikke noget, jeg tænker så meget over. Men økologien er selvfølgelig en tendens i tiden, som fødevareproducenter ikke kan ignorere.

Viviane Cifali fra Arnaldo Caprai fortalte 
om vin og økologi.
I vinbranchen er det en særlig udfordring, for vin er temmelig svært at producere på normale økologiske betingelser, sådan som EU's regler er. Kort sagt kan man sagtens producere druer økologisk, men i det øjeblik man laver vin, tilsætter man blandt andet sulfitter - og den går ikke. 

Derfor findes der en række alternative stemplinger - blandt andet den italienske "New Green Revolution", som jeg fik et foredrag om, da jeg mandag eftermiddag var til vinsmagning i Føtex i kraft af mit lille bijob som vinsælger i Bilka.

Det var i øvrigt italienske forholdsvis ukendte klassevine fra vingårdene Arnaldo Caprai og San Felice, der var på programmet - og rent smagsmæssigt var det en fornøjelig eftermiddag. Dagens hit var Arnaldo Caprais Montefalco Collepiano på 100 % Sagranto fra 2009. Den kan købes på Føtex.dk, Den er ikke helt billig, men med et gemmepotentiale på 10-15 år går det nok endda.

Det var Italien, der var på programmet - og så taler vi mest rødvin, men jeg hæftede mig også ved en enkelt hvid - også fra Arnaldo Caprai. Den hedder Grecante med et lidt spøjst osteagtigt førsteindtryk, men med en herlig lang og frisk eftersmag af lime. 

Dagen sluttede med en Brunello 2011 fra San Felice. Den var nu heller ikke så ringe...

Ingen kommentarer: