tirsdag den 31. januar 2017

Hjemmegjort remoulade

Hjemmelavet, nemt og lækkert

Der er simpelthen ikke noget så lækkert som en friskfanget fiskefilet, men netop nu i januar er det lidt svært - for fladfiskene er endnu løse og magre i kødet.

Heldigvis har vi fryseren, og der lå en pose med skrubbe-filetter fra efteråret. Det er nem mad, der slet ikke minder om grillbarernes og cafeteriernes pappanerede fiskefiletter. Vi plejer bare at vende dem i lidt rugmel, salt og peber - og så på panden i en gang smør. Det kan alle gøre på fem minutter, sådan godt og vel...

Hvis ellers tiden er til det, så er det ekstra godt med hjemmerørt remoulade - og det er heller ikke særlig svært, hvis ellers man har ingredienserne. Skal det være helt rigtigt, skal man selvfølgelig begynde med at lave en mayonnaise, men netop til remoulade synes jeg, at det er helt fint med kalorielet industri-mayonnaise, som er meget neutral i smagen.

Så skal der fyld i. Jeg bruger et halvt rødløg, en nyopgravet gulerod, en håndfuld pickles og en halv snes cournichoner. Det hele hakkes fint - meget fint - og hældes i mayonnaisen. Så får det også et drys gurkemeje for farvens skyld, lidt salt og lidt friskkværnet peber. Det røres sammen og smages til med lidt dijon-sennep og så pølsemandens hemmelige trick - en sjat af lagen fra agurkesalaten eller som i det konkrete tilfælde lagen fra cournichonerne.

En herlig frokost til en tåget vinterdag, hvor der skal lidt fest og farve på bordet.

2 kommentarer:

Ellen sagde ...

Den lyder god. Jeg vil prøve at lave den efter din opskrift - men jeg går ud fra, at du mener industri-mayonnaise som basisingrediens?
Min kantine havde verdens bedste hjemmelavede remoulade, men jeg er gået på efterløn og hun ville ikke ud med opskriften, den bøf ...

Jesper Hansen sagde ...

Det er naturligvis industri-mayonnaise... Jeg har rettet. Tak!