tirsdag den 17. juni 2014

Sommersne

Tromsøværingerne vågnede op til sne

Junisneen daler blidt.
 Foto: Morten Hopkins Kræmer
Mens vi her i Danmark har sol og varme - og i hvert fald her på Øland står på randen af en tørkekatastrofe, så står det helt anderledes til andre steder.

Mandag morgen var det snevejr i min gamle by Tromsø - og selv om den dejlige by ligger 700 km nord for polarcirklen, er det altså ikke særlig almindeligt. Faktisk er det så ualmindeligt, at adskillige af mine bekendte i Nordens Paris, som indbyggerne gerne kalder Tromsø, fandt det umagen værd at dele vejret - eller rettere uvejret - på Facebook.

Blandt andet modtog jeg fra Rudi Cayers billedet her til venstre fra Tromsø midtby, hvor man tydeligt kan se store snefnug i lufta.

Sommertiden er jo agurketid på aviserne - og de to lokale dagblade var da heller ikke sene til at udnytte sneen. Nordlys bragte blandt andet advarsler mod at køre med sommerdæk eller nedslidte vinterdæk. Det kan koste forsikringsdækningen, hvis det går galt.

Avisen bragte også et interview med lederen af det lokale færdselspoliti, der slog fast, at hvis man kører galt med sommerdæk i snevejr, så er det ens egen skyld.

Sådan er det nemlig i Norge - nøgternt og brutalt. Kommer du galt af sted i sneen, så er det din egen skyld. Ikke noget føleri eller flæberi her.

Derfor var Nordlys heller ikke sen til at se på snevejret fra den mere muntre side - og bragte blandt andet denne video med titlen "Man må jo være rask med å få tatt snøen før den smelter".

I øvrigt forventes snevejret, der skyldes kold vind fra pol-havet, at fortsætte de kommende dage - og endog brede sig til Sydnorge, der ellers har noteret temperaturer over 20 grader mandag.

Men som en af de interviewede siger til Nordlys: - Det her tager i hvert fald knækka på mygga...

Ingen kommentarer: